2015. január 27.

Január 27. kedd

 Egy új kezdet és a sors iránti alázat párosul a mai napon. A Hold a Kos csillagkép alatt vonul, így lelki szemeink előtt ma jól látjuk az elérni, megélni kívánt isteni minőségeket, ehhez pedig megvan a kellő hit és akarat is. A Nap a Bak csillagkép lábához, behajló térdéhez ér, így a térdhajlítás most minden téren időszerű! Bíráljuk felül akaratunkat – vajon valóban azt akarjuk, ami a szívünkből szól, amit az égiek is nekünk akarnak adni, vagy megpróbáljuk ezt felülírni és tudatosan beleszólni, mi jöjjön elénk? Bármilyen helyzetben most az alázat sokat segíthet.

A délután folyamán lehetőség van a visszatérő helyzetek tisztázására és önmagunk még teljesebb felvállalására, túllépve minden félelmen. 16 óra tájban a Vénusz a Halak jegyébe lép, így érzelmi vonalon sok minden átrendeződik most – az eddiginél is mélyebb érzelmek, megélések, átélések jönnek. A szerelemben az eggyé válás, az Unio Mystica csodálatos élményét tapasztalhatjuk – akiben vannak még függések, sérelmek, annak ideje jön leszámolni ezekkel és megtisztítani a nőies energiákat. Párkapcsolatokban csendesebb, de mélyebb időszak kezdődik, ami egyben egy új, magasabb létminőség előkészítése.
A Halak jegyében járó Marshoz (erő, szenvedély) és Neptunuszhoz (egó felettiség, érzékek) csatlakozó Vénusz (szerelem, testiség) igen mély erőket mozgat meg, érdemes megélni merni az elkövetkező két-három hetet! Érzékelhetjük ezt a művészetekben, zene, meditáció, mélyebben megérintő érzelmi-spirituális-misztikus élmények által is.

Zentai Anna
Kép: Medusa Graphic Art