2015. január 09.

Január 09. péntek – A Nyilas jegyébe lépett Szaturnusz máris bemutatkozik, mégpedig segítő arcát mutatva. Ha valamilyen feszült, vagy kérdéses helyzetben vagyunk, akkor a mai álmok megoldást mutathatnak erre (már a csütörtök este és még a péntek reggel is megadja ezt a lehetőséget). Ez valamiképp összefügg a koncentrációval, a helyes időbeosztással, érett, felelősségteljes gondolkodással, megbízhatósággal és döntéseink egyértelmű felvállalásával.
Gyakori kérdés, hogy az A vagy B lehetőséget válasszuk és ehhez kapcsolódó tévhit, hogy az eredmény már eldöntött. No ez az, ami nem így van. Ha két út áll ellőttünk, akkor mi magunk döntjük el, merre megyünk tovább – a kulcs a döntés tudatosságában van! Ha csak félve mondok igent vagy nemet, de fenntartom a másik lehetőséget is, az nem döntés. Ha attól félek, hogy választok valamit, de továbbra is engedek a kételyeknek és a „mi van, ha..?” érzésnek (lásd: a gyakran emlegetett „lehúzó minőségek”), akkor hiába léptem rá az útra, a kisugárzásom másfelé irányul, az út nem simul ki. Ha viszont hozok egy tudatos döntést – ami azt jelenti, hogy meg sem kérdezem, mi lesz belőle, és élek a teremtő erőimmel! – akkor az út kiegyenesedik és járhatóvá válik számomra. Plusz jó tanács ehhez, hogy mindig a nehezebb és akadályokkal teli út a legjobb választás. (Aki nem érti, miért, az kezdjen el újra népmeséket olvasni. Naná, hogy nem a nyugodtan dőzsölő nagyobbik legényé lesz a dicsőség, hanem a kicsi királyfié, aki megküzdött a gonosszal. )
A Hold egyébként a Szűz jegyben jár. Itt az ideje rendet tenni, megjavítani, amit csak lehet, kívül és belül, lélekben, családban, otthonban. Testi szinten a természetes gyógymódoknak, füveknek, teáknak, fürdőknek, tisztító kúráknak és alternatív megoldásoknak jár a szavazat.


Zentai Anna