2015. január 10.-11.

Január 10. szombat – 11. vasárnap

 A szombat inspiráló, az anyagban lévő renddel kapcsolatos tapasztalásokat hozó, a vasárnap már nyugalmasabb, belső összegzéseket hozó nap lehet.
Szombaton a Hold a Szűz jegyében jár, így ez a nap is a rend és aratás, a külső-belső munkák ideje. Ma késztetéseket és feltüzelő élményeket kaphatunk, egyrészt lelki-családi ügyek javítgatására, másrészt nagyobb mértékű, aktív, cselekvő változtatásra. Ma is érdemes figyelni, mire jön tűzbe a lelkünk, mert megmutatkozhatnak szenvedélyeink, ideje lehet felvállalásnak is. Sorsunk uralása fontos adalék ehhez.
Vasárnap a Hold a Mérlegbe lép, a kapcsolatok kerülnek előtérbe, ám leszűrhetjük azt is, mik számunkra az értékek. Érdemes ma elgondolkodni a kapcsolatok működésén, az eddigi tapasztalatokon. A Hold az égbolton már a Szűzben jár, így a múlttól való ellépés jelenik meg, de egész nap érintve van a Serleg csillagkép is – a gyógyfüves boszorkánykodás ideje folytatódik – lelkünkön keresztül az öröklét valósága érződik. Tudásszomjunk növekedhet, nyitottabbak vagyunk a felső és alsó világokra egyaránt.
Új dolgokra, új gondolatokra nyitottabb, fogékonyabb időszakot élünk, most érdemes jelen lenni azoknak a hatásoknak, élményeknek, amelyek meg akarják mutatni számunkra: valójában korlátlanok a lehetőségeink és a régi keretek közül épp az segít ki, ami más, mint a megszokott. Érzékelhetővé válhatnak terhek is, hogy tudjuk, mit van ideje lerakni – a szabadulás és megkönnyebbülés lehetősége most adott.


Zentai Anna