2015. február 16.

Február 16. hétfő – Ami szombaton még problémát, nyűgöt okozott, az a mai napon megoldásra találhat, vagy enyhítő, kedvező körülmény érkezik hozzá. Ma ideje van, hogy átültessük a gyakorlatba, az anyagi valóságba a tudásunkat, az elképzeléseinket, a szenvedélyeinket, a vágyainkat. Tehetjük mindezt úgy, hogy a legapróbb kis részletekig szépen felépítjük, elkészítjük a dolgainkat.
Ha negatív megélést tapasztalunk valami iránt, akkor kétféleképpen dönthetünk: belemegyünk az elme játékába, vagy felfedezzük, hogy ez egy olyan állapot, ami azért mutatja meg magát, hogy tudjuk, mitől érdemes épp megszabadulnunk, hogy jobban érezzük magunkat. A tisztulás-tisztítás továbbra is érvényben van.
Főleg a délutáni-esti órákban jöhetnek fontos felismerések, segítő eszmélések, előre mutató élmények és gondolatok, kellemes, szép percek. A szerelmet, irányuljon bármire, testi-lelki-szellemi szinten is ideje van élni, megélni. Bizonyos helyzeteket tekintve, rájöhetünk, hogy ennek gátjai nem is léteznek, hacsak nem képzeljük oda őket. Más szóval: a boldogságomért nem más, hanem én vagyok a felelős.
A téli alvós – csendes időszak, amikor látszólag (!) semmi nem történik, lassan a végéhez közeledik, de még zajlik az erőgyűjtés az új kezdethez. Az a helyzet, hogy hiába várjuk türelmetlenül az eredményeket, ha még nem állunk készen rá. Hiába sóvárgunk célhoz érni, amikor még csak az út majd’háromnegyedét tettük meg. Sokkal okosabb átadni magunkat a folyamatnak és belesimulni a lassú ébredésbe. Napról napra rájöhetünk – most főként párkapcsolati működéseket és saját teremtő erőnket tekintve – mi az, amit eddig nem jól gondoltunk és hogyan is működik valójában. Mert ettől érkezik meg az eredmény. Nem a társaink cselekvésére – a saját ébredésünkre várakozunk.


Zentai Anna
Kép: etsy.com