2015. február 25.

Február 25. szerda – A Hold reggel 5 és 07:30 között halad el a Fiastyúk (Pleiadok) csillaghalmaz alatt, ezek az órák így a hónap legtermékenyebb órái. Aki ekkor még alszik, annak álmai a termékenységről, létrehozásról, bővülésről, gyarapodásról, szerelemről szólnak; maguk az álmok is sokszoros teremtő erővel bírnak. Aki korán ébred, az végezhet termékenységre, bőségre irányuló szertartást, akik pedig gyermekáldásban reménykednek, azok most eredményesebben tehetnek e célért. 6 órától a Hold már az Ikrek légies jegyében halad, így a mai nap alkalmas a Levegő elemmel való foglalkozásra, szellőztetésre, frissítésre és mozgásra. Az Ikrekhez tartozik a polaritások, vagyis a különbözőségek megtapasztalása, ő a testvériség jegye, így ma nem csoda, ha bármely módon tapasztaljuk a különbségeket – a lényeg az, hogy itt az idő megismerni és megérteni mindkét oldalt.
A Nap és a Neptunusz együttállása közeledő, csütörtökön kora reggel egyesül e két ősenergia, vagyis a fény bevilágítja a lelki mélységeket, a cselekvő tetterő az egység megvalósítására és a teljes feloldódásra irányul. Alacsony szintű rezegtetése ennek, amikor függőségek, szenvedély(betegség)ek által merülünk révületbe, magas szintje pedig ugyanennek, ha merünk világosan rálátni saját mélyebb működésünkre, belenézni a titkokba, abba főleg, ami kényelmetlen. De az is lehet, hogy mély érzelmeket tisztázunk, hogy mélységes harmóniát élünk meg, hogy művészi formába öntjük érzékeléseinket. A tisztázás-tisztítás, a szabadulás élménye mindenképp ide köthető, hiszen a Tisztító Angyal, a Vízöntő ölelésében látható az együttállás, a Sadalachbia csillag alatt. Most így vagy úgy, de jelen van a vágy, hogy a láthatatlan, ám mélyen érzékelhető dolgokba pillantsunk, ugyanakkor a mély, belső korszakváltás, a cselekvő szabadulás ideje is ez.
A mai nap alkalmas arra, hogy mindezen mélységes megéléseinket, érzéseinket, élményeinket és titkainkat megosszuk az arra méltókkal, vagy adott esetben fontos szereplőkkel. A múltból visszatérő lehetőségek és meglátások segítségünkre vannak mindebben. Az új párkapcsolati minőségek működtetésének is kedvez a mai nap. 
Ha azt érezzük, hogy valami érdeklődést, kíváncsiságot kelt bennünk, érdemes ma utánajárni ennek, próbálni megérteni az egyszerű, hétköznapi működéseket, a lélek működését, és egyúttal átlátni magasabb összefüggéseket is. Épp a belső kettősségek vezethetnek oda, hogy nagyon mély meglátást nyerünk és valami mélyen bennünk, teljesen letisztul. Az egó-burkot átszakítja a fény, őszinte, szeretetteljes áldozatkészségünk, önzetlen adásvágyunk hozhat eredményeket. Kiderülhet, hogy a birtoklás csak bizonytalan kapaszkodás és az (el)engedés tesz stabillá (vonatkozik ez elsősorban saját belső vágyainkra, akarásainkra, és csak ezt követően azok tárgyaira).


Zentai Anna