2015. február 24.

Február 24. kedd – Csodálatos dolog látni, ahogyan a vágyott álmaink épp az elengedés által valósulnak meg. Nagyszerű, amikor valami még biztosabb, még stabilabb, még érettebb minőséggé válik az életünkben. Ezekben a napokban megélhetjük ezt a csodát és ennek a mai nap lehet a tetőpontja (26 lesz a következő). Kedvező az idő azoknak a vágyaknak, érzelmeknek, kívánságoknak, amelyek hosszú távra szólnak. A felvállalás, az életképtelen dolgok elengedése, egyre nagyobb és mélyebb harmóniához segít és új kezdet felé emel.
Gondoljuk végig magunkban: mely magatartásunk vezetett ahhoz a helyzethez, ami most van? Mely magatartásunk vezet ahhoz, amit szeretnénk? Mi az a dolog bennünk, aminek leépítésén már dolgozunk egy ideje, hogy életünk még szebb, még emelkedettebb legyen, hogy még közelebb érjünk isteni lényünkhöz?
A Vénusz ma áll együtt a Sheratan csillaggal, a Kos fejének egyik csillagával, amely egyszerre üzeni két jelzés fontosságát is. Egyik arra utal, hogy az új kezdet alapja a múltunk és eddigi viselkedésünk ismerete, összegzése – a másik pedig, hogy ezzel a tapasztalattal együtt ideje előre nézni és jövőbeni, előttünk álló, magas céljainkra összpontosítva haladni, tenni a dolgunkat. Mindez most főleg női-érzelmi-művészi vonalon érzékelhető.
A Hold a Bika jegyében már lehetőséget ad a növényeink tavaszi gondozására, a hosszú álom utáni új földbe kerülésre. Mögötte a Kos csillagzat, majd délután már a Bika is ott ragyog, együtt adják most a termékenység, a gyarapítás idejét. A nemző, létrehozó erők ma hangsúlyosan vannak jelen.


Zentai Anna 
Kép: Tom Fleming