2015. február 19.

Február 19. csütörtök – A visszaszámlálás megkezdődött…


Nemrégiben írtam arról, hogy az új korszak kezdetek, az idei tavasz, az új minőség elindulása életünkben, több szakaszból álló folyamat lesz. Nos, a mai nap a visszaszámlálás utolsó fázisa az új kezdetek előtt. Aki még nem gondolta végig a múltját és nem számolt el önmagával, az a mai napon még megteheti. Holnaptól azonban már új szelek lengedeznek…
A Hold ma a Halak jegyében jár, így a vizes-érzelmes-spirituális tevékenységeknek kedvez ez a nap, mögötte a Vízöntő csillagkép a tisztulás, a böjt idejét mutatja – a tisztító folyamatok egyaránt jelentkezhetnek testi szinten, de akár szellemi szinten is érdemes odafigyelni arra, hogy mit engedünk a gondolatainkba és mit nem. A mai nap még az összegzés és megértés jegyében telhet, felismeréseink rávezetnek, mit érdemes a gondolatainkból kipucolni, vagy emberi kapcsolódásaink során hol érdemes határokat húzni. Ha olyan beszélgetés vár ránk, ami által valamit lezárni, elengedni kívánunk, ez ma könnyen lezajlik. A nap közepe táján mélyebb érzések és érzékelés kapuja nyílik meg, ami együtt járhat érzelmi tisztulással, érzések felszabadulásával is, de az is lehet, hogy pusztán engedjük szabadon áramlani az érzéseket és a megérzéseket.
A Nap a Halak jegyébe lépett, így a cselekvések szintjén most jött ideje lezárni, végigvinni feladatainkat és korszakot váltani. Ráláthatunk a lélek és a tudat legmélyebb működéseire, saját lelkünk mélyére, bennünk munkáló folyamatokra – ha merjük elhagyni az egó bűvkörét, ebben csodálatos eredmények várhatók. A halak Nap idején az egység titkait kutatjuk, a válaszokat gyakran azzal kapcsolatban találjuk meg, hogy összekapcsoljuk a dolgokat, megtaláljuk az azonosságokat, egyezéseket.
20-án pénteken a Mars és a Vénusz szinte egyszerre, karöltve lépnek be a Kos jegyébe. Először a Mars (01:12-kor) ér ide, majd este a Vénusz (21:15-kor). Az új kezdetek most kifejezetten az emberi kapcsolatok terén és a kreatív vagy művészi alkotásban mutatkoznak. A kitörés, az elindulás, a lendület, az energikusság és az egyenesség időszaka kezdődik meg. Ideje, hogy a múltból hozott tehetségek, képességek teret kapjanak, hogy az eddig meg nem valósult vágyak meg legyenek élve (magánéletben és szakmailag is), hogy érvényesítsük tiszta, szabad akaratunkat, hogy a párkapcsolati mintákat teljesen átírjuk és kapcsolatainkat magasabb minőségben folytassuk, vagy indítsuk útjukra. Az anyagi-testi-fizikai síkon megélt élmények, tapasztalások miatt is vagyunk itt, ideje ezeket is élni, ám ez most többlet munkát és energiát kíván. A teljesség élhető meg az érzelmekben, a testiségben, a kapcsolatokban. Csupa új dologba kezdhetünk bele (ami egyben a régi lezárást is kívánja, hiszen az újnak helyet kellett-kell készíteni), olyan dolgokba, amelyeket valóban akarunk, amelyek által szépséget, harmóniát, gyarapodást élhetünk meg. Figyeljük meg, mi motivál igazán mélyről! Tartsuk szem előtt: ha valamiben szeretnénk érvényesülni, ha szeretnénk létrehozni valamit, akkor energiát kell adnunk neki! Ha elkezdünk – először akár csak kicsiben – foglalkozni vele, akkor energiát adunk annak a dolognak és ahova energiát teszünk, az gyarapodik. Most telve leszünk energiával, fordítsuk azokra a dolgokra, amik szenvedéllyel, jó érzéssel töltenek el!


Zentai Anna