2015. február 07.-08.

Február 07. szombat – 08. vasárnap – Ez a hétvége kitűnő arra, hogy rendbe hozzuk a múltat, vagy épp lerendezzük, helyretegyük, ami a múltban felbolydult. A Hold a Szűz csillagkép alatt jár, így a belső munkák idejét, eddigi vetéseink learatását üzeni.
A Nap továbbra is a Bak testének végén, annak halfarkánál halad, felette a Vízöntő kiömlő, múlt terheitől megtisztító hullámai csapdosnak. Minden értelemben ideje véget vetni a halogatásnak és tenni, lépni, cselekedni, dolgozni. Szombat estétől a Kiscsikó csillagai alá is ér a Nap, így a szellemi felfrissülés, a szellemi újjászületés rövid, de hatásos időszakába érkezünk. Ideje észrevenni a csillogás mögött az árnyékot, az egyszerűség mögött a nagyságot. Amit most elindítunk, abból csodálatos, nagy dolgok, varázslatok születhetnek, ha valóban a tartalomra és nem az üres külsőségekre fókuszálunk.
A Vénusz a Vízöntő csillagképben jár, most a jövő érdekében történő tisztuláson megy keresztül a női minőség. Ideje elhagyni, lepucolni minden olyan régi sérülést, terhet, amely nem hagyja szabadon áramlani, megélni a nőiességet, a testiséget, az érzelmeket és élvezeteket. A párkapcsolatokban is az jelenik meg, hogy itt és most, a jövő érdekében, ideje megszabadulni minden korlátozó, visszatartó minőségtől és szabadon engedni az áramlást. A Vénusz alatt a Szobrász csillagkép nem csak a szobrászok számára mutat fokozott termékenységet és művészi készséget, de mindannyiunk számára üzeni, hogy az érzelmi életünket, női minőséget, termékeny, létrehozó képességet illetően most faragjuk le magunkból mindazt, ami már felesleges, korlátozó.
A Mars, a férfi minőség kilép a Vízöntőből és a Halak egyik halacskájának testén halad. Visszatérő lehetőségek, vágyak, álmok, motivációk jelennek meg.
A Vénusz és a Mars a Zodiákus körön a Halak jegyében járnak, így a férfi-női kapcsolódásokat tekintve most egy csendesebb, visszavonultabb időszakot élünk lélekben. A múlt már lezárult, belül összegezhetjük azt, lecsendesednek az érzelmi hullámok, korszakváltás idejét éljük. Most gyűjtünk erőt egy új kezdethez, miközben tisztulunk és bölcsülünk, a régi megélések által. Az új kezdet több fázisban fog érkezni. Február 20-án egyszerre lép a Kos energikus, tüzes jegyébe a Vénusz és a Mars, majd 22-én teljesedik be az együttállásuk, amikor az érzékek és érzelmek a tetőfokra hágnak, a régi párkapcsolati mintákból pedig érdemben kitörhetünk és új, magasabb szintű kapcsolódás veheti kezdetét.


Zentai Anna