2015. december 30.-31.

December 30. szerda – 31. csütörtök – Szerdán reggel az érzéki Vénusz jegyet vált a Zodiákus körön és a Nyilas tüzes jegyébe lép. A női minőségben, párkapcsolatokban, érzékek és vágyak terén érezhetjük ezt a váltást, ami szenvedélyesebbé, aktívabbá teszi mindezeket. Ideje jön, hogy hosszú távra tervezzünk, elgondolkodjunk a jövőn, illetve nagyobb ívekben értsük meg az emberi kapcsolatok működését. A szerelemben a távlatok, a tudásban és hitben a harmónia és a szépség jelennek meg. Minél magasabb tudásra teszünk most szert, minél jobban értjük Istent és az égi igazságosságot, annál termékenyebbé, harmonikusabbá válhatunk. A nyilas Vénusz egyben a papnői minőség aktiválódását is elhozza.
A csillagképi háttérben más a helyzet: a Vénusz szerdán kilép a Mérleg csillagképből és csütörtökön ér a Skorpió, majd a Kígyótartó misztikus átfedése alá, ezzel megnyílnak a női minőség gyógyító kapui és a nőiség mágiájának ideje jön. Női szerveket is hatékonyabban gyógyíthatunk az újévtől.
A Hold mindkét napban az Oroszlán csillagképben jár, szilveszter estéjén lép a Szűzbe. Ekkor már a régi minőségektől való elrugaszkodás, ellépés ideje van, így most sok újévi fogadalom kap segítő erőt.
Az év utolsó napján 18 óra környékéna Hold és a Jupiter együttállása történik meg, ami lelkünket, érzéseinket megnyitja és kiterjeszti, segítőkészséget, jóindulatot, bizalmat erősít. A lelkünkön keresztül érezhetjük, mi igaz, mi helyes, mi valós. A szeretetteljes gesztusok ideje is van.

ZenTaiAnna