2015. december 15.

December 15. kedd – Az utóbbi napokban az égiek segítettek felszínre hozni azokat a dolgokat, amiket már ideje volt letisztázni, megérteni, átalakítani. Ezekben az időkben még inkább fontos, hogy ne kerüljük a kihívásokat, a próbatételeket (amik jelentkezhetnek nehézség, összeütközés, vagy egyéb nem tetsző és nem kellemes dolog formájában is), hiszen a megoldások most is, mint mindig, a problémásnak tűnő helyzetekből nőnek ki és ezek a meg-oldások most nem átlagos, hétköznapi szintűek, hanem az eredményük, az általuk elért megértés, szabadság és siker is erőteljesebb, ütősebb és jobb ízű, mint eddig bármikor.
Kedden a Hold (lelkiség, ösztönösség, intuíció, érzések és hölgyek) segíti, támogatja, oldja ezt a folyamatot. A Hold a Bak csillagkép alatt küldetésünk és aktuális munkáink, elvégezni valóink felvállalását segíti. 11 óra után már a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagai is a Hold felett ragyognak, így ideje megszabadulni a halogatás árnyától, belevágni a feladatokba, letenni a múlt terheit és így egyre nőhet a szabadságunk. Bak Hold idején érdemes megfigyelni, hogy milyen jól rá tudunk koncentrálni a legapróbb összetevőkre, részletekre is (a Bak alatt a Mikroszkóp csillagkép ragyog).
A Szaturnusz, a megszentelés, a tapasztalatok bölcsessége, a rendelt idő és a határaink felismerését, meghaladását jelképező planéta, nemsokára együttállásba kerül a Világ egyik oszlopával, a Skorpió szívével, az Antares csillaggal (21-én hétfőn). Már ott vonul a hatókörében, így ez az időszak most ismét kiemelt ideje annak, hogy meglépjük a régóta várt tetteket és döntéseket, elengedjünk még korlátozó eszméket és magatartásformákat, akár konkrét dolgokat is. Az Antares fényében a legmélyebb szeretet átalakító erejével egyesül a Szaturnusz. A Skorpió csillagkép felügyelő istene Árész, a harc istene. Nem véletlenül – hiszen a Skorpió időszakában a saját, eddig feltáratlan belső működéseink világosodhatnak meg, önmagunkkal van ideje megküzdeni!

ZenTaiAnna