2015. december 22. – A téli napforduló üzenetei

December 22. kedd. – Előrejelzés az új esztendőre

Hajnali 05:48-kor a Nap eléri egyik világtengelyünket, útjának legmélyebb pontját. Ez a nap már az új energiákkal kezdődik, ám még három nap kell ahhoz, hogy a Fény igazán megerősödjön és növekedni kezdjen.
Lássuk, mit üzen nekünk a téli napforduló üzenete!
A Nap tisztán a Kígyótartó gyógyító-beavató csillagai alatt áll ekkor, a gyorsan változó Hold pedig a Bika jegyében, a Kos csillagkép alatt halad. A Kos által érezhetjük és tudatosíthatjuk, hogy a testet, a gyakorlati cselekvéseinket a szellem, a gondolkodás mozgatja. Ezért is rendkívül fontos, hogy milyen gondolatok vannak jelen a tudatunkban. A bika Hold termékenységet és stabilitást ígér, vele szemben pedig az őt uraló Vénusz áll, a Skorpió jegyében – ám a Mérleg csillagzat kellős közepén! A teljes, tökéletes egyensúly üzenete ez, amely most a női minőségen keresztül árad. A lelki-érzelmi megéléseket, a nőket és családokat, a párkapcsolatokat tekintve, a teljes, külső és belső biztonság-biztosság-stabilitás minősége jelenik meg a lélek szintjein, a következő időkre nézve. Érzéseinkben biztosnak lenni, az anyagban és a belső világban egyaránt jelen lenni és működni – ez lesz a következő időszak fontos megélése.
A horizonton éppen felkelőben van a Szaturnusz, a megszentelés, a tapasztalatok által kialakuló bölcsesség és a Küszöb Őre – mögötte ott ragyog az Antares, a Skorpió szív-csillaga. A szeretet ébredő ereje ez! Sarkalatos, hogy önmagunk belső határait, félelem-küszöbeit meghaladjuk, ettől indulhatunk el egy magasabb életminőség felé és ettől indul be igazán az életünk is. Önmagunk igazi értékeire ráébredve, kilépve a komfortzónánkból, nekivágva mindannak, amitől ugyan félünk, de vágyunk rá – ez vezet el a teljességhez. Vonatkozik ez különösen arra, hogy képesek legyünk önálló gondolkodásra és döntéshozásra is.
A Merkúr és a Plútó a Bak jegyében, a Nyilas csillagzat alatt, immár távolodó együttállásban van. Önmagunk kifejezése, a magabiztos, koncentrált, bátor megnyilvánulás útjára lépünk. Ez nem lesz mindig könnyű, épp az igazi nagy kihívások által tudjuk elvégezni feladatainkat, épp ezen helyzetek által fejlődünk és válunk egyre biztosabbá! E két bolygó mögött a Nyilas csillagkép a tudás kiárasztását üzeni – ez valóban a konkrét megtapasztalások által kialakuló bölcsesség! Egy nagy, átfutó háromszög is segíti utunkat – a Hold, a Jupiter és a Merkúr-Plútó ily módon való összekapcsolódása a papnői minőséget, a lelki biztonságot, a rendezettséget, a múlton való továbblépést és új korszak kezdetét egyaránt jelöli. Saját magunkba tekintve, egyre inkább elhagyhatjuk „állatias” ösztöneinket és előbukkanhat az emberi – még ha megpróbáltatások és kényszerűség árán is – sok inspiráló, rendkívüli lehetőség jön elénk az új esztendőben. Arra érdemes csak figyelni, hogy el ne kényelmesedjünk, inkább keressük a kihívásokat! A hitünk próbáján is átesünk, könnyen kerülünk olyan helyzetbe, amikor látszólag (csak látszólag!) nem nekünk kedveznek az égiek, ám ők éppen arra kíváncsiak, hogy méltóvá válunk-e mindarra, amit már előkészítettek nekünk, vagy annál is többre! Ha igaz és erős hitben tudjuk élni mindennapjainkat és bármely helyzetben feltételek nélkül megbízunk, ha tudunk áldozatot is hozni, versengés és a társaink legyőzni akarása nélkül, akkor a régi dolgaink helyére ugyanabból sokkal magasabb szintűeket kapunk!
A férfi minőség finomodhat a következő időszakban, míg a női minőség átalakuláson megy keresztül és megmérettetik. Családi karma tisztítására, tanulásra, önkifejezésre, a szeretet megerősítésére, anyaságra és gyermekáldásra, párkapcsolati kiteljesedésre, egyensúly megteremtésére kitűnően alkalmas időszak következik. Hozzá kell tennem, hogy az adott időpontra elkészített képlet nem a teljes elkövetkezendő időszakot, nem annak egészét mutatja, hanem az abban megélt élmények többségét, amolyan időről-időre felbukkanó élményeket, történéseket, illetve azok értelmét.
Áldás Van Utunkon!

 

ZenTaiAnna