2015. december 12.-13.-14.

December 12. szombat – 13. vasárnap – 14. hétfő – A Fény Születésére készülődvén, egyre mélyebbre juthatunk önmagunkban. Érdemes a fókuszt egyre inkább magunkra és nem kifelé irányítani. Bátrabbak felfedezhetik olykor azt is, hogy azért mordulnak rá a másikra, mert saját szívükben hordoznak fájdalmat, vagy azért mutogatnak rá morcosan és elítélően társaikra, mert saját nagyságukat akarják erősítgetni, kevéske önbizalmuk okán. Amikor ezeket a hétköznapi játszmákat elengedjük, felfedezhetjük például, hogy mennyi szeretet van bennünk és körülöttünk. Vagy azt, hogy nem is kell küzdeni azokért a dolgokért, amik igazán értékesek, mert egyszerűen „vannak”.

A Hold szombaton belép a Nyilas csillagképbe, így a felsőbb világokkal való kapcsolatfelvétel ideje jön. Szombaton kerülünk kapcsolatba az égi tudással, vasárnap már lehívhatjuk azt a hétköznapok szintjére és a tudás kiárasztására is igényünk lehet. Hétfőn álmaink még a magasabb igazságok függvényében tárják elénk állapotunkat, napközben aztán már a Bak csillagzat alatt jár a Hold, annak fejénél – a múltba való visszatekintés, a magasabb minőségek, célok látása, érzékelése, a már tudatosult, illetve megszületett értékek őrzése időszerű.

SZOMBATON kellemes napunk lehet, a Hold és a Merkúr együttállása a lelki-érzelmi megnyilvánulások idejét mutatja. Az információkat szállító Merkúr az érzések és hangulatok Holdjával egyesülve, lényegre koncentrált gondolkodást és kifejezést, a dolgok lépésről lépésre való megértését üzeni. Az esti órákban sok fontos felismerésben lehet részünk, érzelmi szinten a bizalom kiépítése is zajlik.

VASÁRNAP a Hold és a Plútó együttállása szenvedélyes, végletes lelkiséget, hangulatokat üzen. Az elindulás, a kezdés, bármilyen értelemben fontos lehet. A nap második felében a Hold a Sas csillagzat alatt égi üzeneteket szállít (érzéseken, intuíción keresztül) és a szárnyalás igényét, lehetőségét biztosítja. A nagy égi háromszögbe kapcsolódva a most zajló tisztító-felszabadító-átalakító folyamatba a családi karma tisztítását, a lélek felszabadulását, a belső otthonra találás üzenetét hozza el.

HÉTFŐN délután egzakt a fényes Nap és az igazságot jelképező Jupiter fénykapuja, illetve a Merkúr és a Neptunusz támogató fényszöge is. Most derülhet fény az igazságokra, ráláthatunk fontos működésekre az életünkben és a kapcsolatainkban, ugyanakkor erős kreatív, alkotó energiák áramlanak. Az égiek sugallatokkal segítik utunkat. Most bármikor (de főként az esti órákban) nagyon mély, intim, meghitt beszélgetéseket folytathatunk. Ha az utóbbi idők rohanással teltek volna, most sikerülhet nyugodt, szép pillanatokat teremteni fontos dolgokban megértésre jutni. Ha békés időket élünk, az égi üzenetek még erősebben áramlanak, a meditációra pedig kitűnő idők járnak.

A Mars a Szűz második térdénél a szebb jövőért való lépések idejét mutatja, a Vénusz az Angyalban az angyali segítséget hozza el számunkra.

ZenTaiAnna

Kép: Vibeke Design