2015. december 05.-06.

December 05. szombat – 06. vasárnap – A Szeretet Ünnepének körében december 6, Miklós energiája a kegyelemről (is) szól. A magyar hagyományban a Szaturnuszhoz, az Öreg Bölcshöz köthető ez a minőség, a hangsúly pedig valóban a bölcsességen, az irgalmas, kegyelmes, emberhez méltó, a sors iránt alázatos magatartáson van.
A Hold a hétvégén a Mérleg jegyében jár, így előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok, a párkapcsolat és a külvilággal való viszonyunk, amelyben felismerhetjük saját tükröződéseinket. A lelki egyensúly, az otthon széppé, harmonikussá tétele is időszerű. A Hold mögött a Szűz csillagkép a belső, önmagunkon végzett munkákat, a szeretettel való dolgozást, annak vetését és aratását üzeni.
Szombaton kora reggel a Vénusz a Skorpió jegyébe lép a Zodiákus körön, mögötte csillagképileg továbbra is az Angyali Szűz csillagai ragyognak. Azt viszont már érzékelhetjük, hogy a lélek szintjein eljön az elmélyülés, a felszín mögött zajló működések, ösztönök megismerése és mélységes erők megtapasztalása. A skorpió Vénusz szenvedélyes, olykor végletes, erős erotikus töltéssel, az ébredő női ösztönerő, az érzékek birodalma. A belső, érzésekben való bizalom-biztonság is hangsúlyt kap, de ideje jön annak is, hogy minőségileg szintet lépjünk a nőiséghez, illetve párkapcsolatokhoz való hozzáállásunkban, átalakítsuk érzelmi-érzéki-kapcsolati-női működéseinket. A hangsúly itt a változáson, az átalakuláson, a szintlépésen (és nem a véget érésen) van.
Érzékelhető már az a nagy háromszög is, amely a Mars, a Plútó és az Uránusz által áll fel az égbolton és e hétvégén a lelkiség Holdjával is kiegészül. Igen erős, belső, főként érzésekben megjelenő, impulzív energiákat élhetünk meg – érdemes figyelni, mi tör fel belőlünk, mi motivál és lelkesít, illetve egyúttal, milyen változást kívánnak most tőlünk az égiek. Mindez a szabadság, a függések nélküliség érdekében, a régi vágyainknak teret engedve, helyet készítve történik. Új időszámítás veheti kezdetét, különösen párkapcsolati értelemben, mindez persze a saját belső átalakulásunkban gyökerezik. Ez az energia akkor jelenhet meg romboló formában, ha olyan dolgokat tartogatunk életünkben, amelyek nem azonosak szívünk igaz vágyaival, illetve, ha az egónk küzd az amúgy építő változás ellen, amiről úgyis tudjuk, hogy érdemes megtennünk. Építően élhetjük meg viszont, ha merünk bátran változtatni, belemenni a nehéz, erőt igénylő helyzetekbe, nem lázadva a sorsunk ellen – hiszen amikor több út áll előttünk, mindig a nehezebbnek tűnő lesz a helyes út. Ez pedig az, amelyik több energiát, nagyobb erőkifejtést igényel.

ZenTaiAnna

Kép: Digital Art by Nina