2015. április 14.

Április 14. kedd – A Hold a Vízöntő jegyében és a Vízöntő csillagkép első hullámain, a tiszta, szabad létezés megélésére ad lehetőséget. Lelki megéléseink a múlt tisztázásáról, szabadulásról szólnak, az angyali sugallatok is könnyebben érzékelhetők. A szabadság és az egység élményét, üzeneteit élhetjük meg ezen a szép napon.
Éjfél után kicsivel a Merkúr jegyet vált a Zodiákus körön és az impulzív Kosból a nyugodtabb, ám igen termékeny Bikába lép. Itt az ideje, hogy amit szellemi-gondolati szinten, vagy emberi kapcsolatokat illetően elkezdtünk, abban igazán működni kezdjünk, biztossá váljunk, gyarapodjunk. Írásban, beszédben is termékenyebbé válhatunk ebben az időszakban és fontos lesz a gondolataink, elképzeléseink megvalósítása, anyagba ültetése. Szépen, finoman, harmonikusan, békésebben tudjuk kifejezni magunkat, akár művészien is.
Szerdán egzakt, de már érzékelhető a termékeny Vénusz és a lényegre koncentrálás, illetve türelem Szaturnusza közötti fényszög, amely két különböző elv egymással való kiteljesedni vágyását, egyensúlyát üzeni. Vágyainkat, érzékeink kettősségét, a női minőséget tesszük most az egyik serpenyőbe, a számunkra lényeges értékeket, az igazán életképes dolgokat, a sorsfeladatot pedig a másikba. Ideje van levágni, elhagyni azon dolgokat, amelyek nem életképesek, nem termékenyek, ugyanakkor az igazán gyümölcsöző működéseket észrevehetjük, megérthetjük. Most is, mint általában, érvényes, hogy édes-érett gyümölcsöt nem a siettetés, hanem a türelem hoz.


Zentai Anna