2015. április 03.

Április 03. péntek – A múltban eddig működtetett minőségek, a megélt élmények elengedése zajlik továbbra is. Ez a nap segítséget, felismeréseket is adhat ebben a folyamatban. 
A Nap és a Merkúr a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalánál járnak, így visszatérő lehetőségeket kapunk mostanság arra, hogy hallassuk a hangunkat, megbeszéljük a fontos dolgokat, megértsünk másokat és megértessük önmagunkat, irányítsunk, vezessünk, cselekedjünk. Az előző életekben már elsajátított tudás, képesség most újra rendelkezésünkre áll.
A Hold a reggeli órákban a Mérleg jegyébe lép, így terítékre kerül a párkapcsolat, az egyensúly megteremtése, a külvilággal való viszonyunk egyensúlyozása, a szép és harmonikus dolgok érzékelése. Mögötte a Szűz csillagkép elrugaszkodó része üzeni, hogy ma a múlttól való ellépést, a nagy lépések, elindulások és belső munkák idejét éljük. A Vénusz a Kos nemző részénél haladva már különösen termékeny időket mutat. Éjféltájban elhalad a Botein csillag alatt, amely az anyaméh szimbóluma is.
A Mars a Cet és az Eridanus csillagképek alatt jár, a misztikus Eridanus folyó legnagyobb kanyarulatánál. Így minden marsikus dolgot tekintve (férfi minőség, férfiak, erő, akarat, bátorság, növekedés, stb.) most zajlanak az év legnagyobb fordulatai, változásai. Ez mély, belső átfordulás, nem biztos, hogy azonnal van látható eredménye is, ám nemsokára láthatóvá válik.
A Jupiter egyre lassul a Rák csillagkép elengedő ágánál, így az engedés-elengedés áll továbbra is a szeretet bölcsességének hátterében. Most érzékelhető igazán az „okos enged” elve. Felette a Hiúz az éberség üzenetét ragyogja – bármilyen helyzetben találkozunk a különbözőségekkel, sokszerűséggel, az engedés lehetőségével, ne felejtsük el, hogy mindannyian az Egyből jöttünk; minden és mindenki egyetlen nagy egész része; tekintsünk úgy egy-másra, hogy közben tudjuk: lélek-testvérek vagyunk!
A Szaturnusz újra elérte a Skorpió csillagkép ollóját, így ismételten terítéken van a fénytelen, szeretetlen, idejétmúlt minőségek levágásának lehetősége. A Kígyó Fejét tartó kéznél jár, a Kígyótartó csillagkép alatt, így szellemi erőink, gondolataink kézben tartása, megfelelő irányítása is hangsúlyos. Legyünk figyelmesek és ne szórjunk láthatatlan szemeteket negatív gondolatok és szavak formájában! 
A Neptunusz a Vízöntő csillagai alatt már a második nagy hullámot éri el, így mély lelki szinten a jövőt érintő tisztázások, letisztulások, a jövő érdekében való szabadulás ideje zajlik.


Zentai Anna