2015. április 01.

Április 01.-re
“…a szépséget az élet egyszerű, hétköznapi dolgaiban találhatjuk meg. Mi olyan könnyen megszokottnak vesszük ezt a csodálatos világot, amiben élünk. A ház takarítása, a kert gondozása, vagy épp egy vacsora elkészítése… a leghétköznapibb dolgok mind szentséggé válnak, ha teljes lényeddel, szeretettel, és csak önmagukért teszed őket, az elismerés és a jutalom gondolata nélkül.”

Forrás: Osho – Zen Tarot 

“Néha, ritka pillanatokban eggyé, egy egésszé válsz. Figyeld az óceánt, annak vad hullámzását… és egyszerre elfelejted a skizofréniádat, hogy több darabban vagy – és ellazulsz. Vagy menj el a hegyek közé, és nézd a csúcsokat borító szűz havat, és hirtelen hűvös nyugalom leng körül; itt nem kell álarcot viselned, mert itt nincs senki, aki elől el kellene bújnod. Egyszerre önmagadba zuhansz.
Bármikor, bármilyen helyzetben ha egésszé válsz, megjelenik benned és körülötted a béke, a boldogság és az áldás. Beteljesülsz.
Nem kell várnod ezekre a pillanatokra – ezek a pillanatok életed természetes alkotóelemei lehetnek. Ezek a rendkívüli pillanatok teljesen kitölthetik hétköznapjaid pillanatait – ez az, amire a zen törekszik. Egy teljesen hétköznapi életben rendkívüli életet élhetsz: miközben fát vágsz, tüzifát aprítasz, vizet hozol a kútról, tökéletes összhangban vagy önmagaddal. Felmosni, ebédet főzni, ruhát mosni mind-mind lehet tökéletes belső békében, mert a hangsúly azon van, hogy vajon teljes lényeddel, élvezettel és örömmel csinálod-e azt, amit épp csinálsz.”

Osho

(Szűz Hold szemben a halak Neptunnal)