2015. április 28.-29.

Április 28. kedd – 29. szerda

 Ismerős az a helyzet, amikor tudjátok, hogy jó lenne elkezdeni valamit, de nehéz megtenni az első lépést? Pontosan ehhez kell a Kos kezdő ereje, indító lökést adó elszántsága és bátorsága. A félelmekkel kapcsolatban is érdemes észben tartani, hogy bátornak lenni nem azt jelenti, hogy nem félünk, hanem azt, hogy felismerjük: van, ami fontosabb annál, hogy féljünk lépni. Ezeknek a felismeréseknek és tudatos új kezdeteknek kedvez a mostani időszak, hiszen kedden a Nap együttáll a Kos fejének alfa csillagával, a Hamal csillaggal. E napon is tovább folytatódnak az elengedő folyamatok, amikor is kiderül, eddigi ideáink szerint mi életképes.
A Hold a Szűz jegyében jár, így a rend és aratás ideje jött el, főleg a lélek, az érzések szintjén és családi vonalon. Keddre virradó álmaink idején áll együtt a Regulus csillaggal (az Oroszlán szíve), így álmainkban is érzékelhető lehet a feltétlen szeretet-sugárzás és az, hogy milyen is ebben a minőségben élni. Jó, ha nem feledkezünk meg arról, hogy valójában mind egyek vagyunk – nincs kivétel! – és ha nehéz helyzetbe is kerülnénk, akkor is igyekezhetünk ember módjára viselkedni és nem fröcsögni, utálkozni a másikra. Azzal legfeljebb önmagunk helyzetét nehezítenénk.
A kedd még mindig alkalmas arra, hogy alaposan végiggondoljuk a múltunkat, azt, hogy mit és hogyan tettünk eddig, ami ide vezetett, a jelenlegi helyzethez. Ebből tanulva juthatunk felismerésekre, megoldásokra. Ha azt érezzük, jó lenne valamit megjavítani, helyrehozni, nem érdemes tétlenkedni.
Ha anyagiakban nehézségeink voltak, a szerda délelőtt kedvez a rendeződés folyamatának és lelki erőnknek is. Szerda estére érhetnek be és tetőződhetnek kellemes érzelmi folyamatok. A Vénusz eléri Nimród első vállát, a Bellatrix csillagot, a harcosnő minősége jelenik meg általa. Ideje van felvállalni a küzdelmet is, megtartani, ami igazán szívünk-lelkünk része. A vágyak, a képzelet, és a fizikai valóság kellemes áramban kapcsolódik össze. A lélek mélyebb rétegeiből felszínre hozva dolgokat, komoly súlyoktól szabadulhatunk. Az eddigi mozaikkép összeállhat, leszűrhetjük az építő tudnivalókat. A tisztulás és összegzés segít, hogy megtaláljuk saját középpontunkat, öntudatosságunkat.


Zentai Anna

Kép: Jason Engle