2015. április 16.-17.

Április 16. csütörtök – 17. péntek

 Ismét elérkeztünk egy ciklus végéhez, amikor ideje számot vetni az eddig történtekkel és ez alapján gondolkodni a folytatáson. A Halak jegyében, a Halak csillagkép alatt jár a Hold e két napban, így az egység keresése, felfedezése, élménye, az azonosságok érzékelése van terítéken. A családi egység megteremtésétől kezdve az érzelmi-lelki azonosságokig sok mindent érzékelhetünk. 
A Merkúr a Mars után szintén belép a Kos csillagképbe, az indító erőt így a gyermeki minőség és az érdeklődés adja, az információk áramlásának, a gondolatoknak a hátterében pedig ott áll azon képességünk, hogy már meg tudjuk különböztetni a fényes, életünket építő, és az árnyas, életünket elsötétítő minőségeket, magatartásformáinkat – így megérthető, tudható, hogyan tovább.
Szellemi erőnkben végtelen lehetőség rejlik – ha céljainkra fókuszálunk és igazán elszántak vagyunk, nincs legyőzhetetlen akadály.
Az elkövetkezendő napok fontos tanításként, fejlődési mérceként hozzák a szeretet áramoltatásának képességét, az áldozatossággal karöltve. A bölcs engedés most is megoldást és jó eredményeket hozhat. A vágyak, a belső erők, szenvedélyek ugyanakkor egyre inkább életre kelnek és rámutatnak, hogy ideje meghaladni a tanult, bevett szokásokat. Az egyenesség, a nyílt, őszinte magatartás most is jó irányba fordítja a dolgokat.
Jobban igényeljük mostanában a kézzel foghatóságot, az anyagi-testi megéléseket, a vágyak testet öltését. Mindez akkor tud megvalósulni, ha nem erőltetünk semmit, hanem inkább engedünk. Figyeljünk oda azon megnyilvánulásainkra, amikor egyértelműen megmutatkozik, hogy nem kényszeríthetjük rá az akaratunkat másokra, de a sorsunkat sem erőszakolhatjuk ki – a feltétlenség, az igazság, az engedés erejével viszont bármi megvalósulhat.
Mindezek mellé társul egy újabb lehetőség arra, hogy sorsunkon nagyot fordítsunk, változzunk, megújuljunk. Most könnyebben megy mindez – kezdve attól, hogy ideje pozitívabban nézni önmagunkra és az életünkre.
Gyakori mondás a „hiszem, ha látom”… ám a valóság legtöbbször ennek az ellentéte.


Zentai Anna
Kép: Kos csillagkép