2014. szeptember 29.

 Szeptember 29. hétfő – Mihály napja nem csak a néphagyományban jelentős, de spirituális vonatkozásban is. Aki kíváncsi, csak figyeljen, érzékeljen.. érezni fogja. Mihály arkangyal megjelenésére „emlékezünk”… illetve… nem csak emlékezünk.

A Hold ma a Nyilas jegyében, a Tejút felé emelkedve, a beavatottá válás előtti időszakot mutatja. Ideje felvenni a kapcsolatot a magasabb szférákkal. Most jobban el tudunk vonatkoztatni a hétköznapi történésektől és megtalálni ezek magasabb összefüggéseit, értelmét. Bármikor azon kapjuk magunkat, hogy valamire azt mondjuk magunkban: „ez igazságtalanság” – biztosak lehetünk benne, hogy nagyon is oka, értelme, célja és eredménye van. Ez is egy jelzés arra, hogy ideje jobban megismerni önmagunkat, megtanulni hinni, bízni magunkban és az égiekben. Nyitottabbá válni azokra a magasabb információkra, amelyek már nagyon el szeretnének jutni hozzánk, hogy felnyissák szemünket és megörvendeztessenek.
Az angyalokkal való kapcsolattartás kiemelt ideje van (igen, igen, már jó ideje így van ez, de ez a nap is egy mérföldkő ebben). Ezen a napon, különösen a déli órákban, ha meghozunk valamilyen szívből jövő áldozatot, az nagy eséllyel fog megtérülni.
A Hold és a Mars együttáll ma a Skorpió szívénél, háromszöget képezve az Uránusszal és a Jupiterrel. Most különösen érdemes odafigyelnünk arra, mit szólaltat meg bennünk a külvilág, a társunk, főként az esti órákban! Mi dolgozik a lelkünkben, mi tölt el szenvedéllyel, vagy mi hoz indulatba? A kulcs mindig bennünk van – és nem a másik emberben. Ideje van annak, hogy még erőteljesebben, őszintébben kinyilvánítsunk igaz érzéseket, ráérezzünk társunk/társaink lelkére és megértsünk kapcsolati működéseket. Aki eddig túl elfogadó és engedékeny volt, a saját rovására, az felvértezheti a lelkét, megerősítheti a szűrőt, melyen keresztül nem kell mindent befogadnia, még inkább önmaga lehet. Aki kevésbé volt érzékeny, az pedig éppen empatikusabbá, együttérzőbbé válhat. Most van ideje családi ügyekre, karmára, öröklött életfeladatokra, egyéb helyzetekre rálátni, elengedni és megbocsátani, elfogadni és felszabadulni.
Az érzések őszinte kinyilvánítása ma közelebb emelhet a tisztuláshoz, szabaduláshoz, új kezdethez, múlt igazságainak megértéséhez. Megvilágosodhatnak a múlt igazságai, lépés történhet családi ügyekben, de akár egészségben is.
A Vénusz ma késő este a Mérleg jegyébe, saját uralmi jegyébe lép. Az emberi kapcsolatokban működő igazság és helyesség hangsúlyos szerepet kap, az egyensúly, harmónia, kellemesség és fizikai-testi jólét megteremtésének, megélésének ideje van. Nem véletlenül, ma kezdődnek a hagyomány szerint az őszi esküvők is – a párkapcsolati harmónia, a szép, szemnek és léleknek kedves dolgok ideje jött el. Lehet hódolni a művészeteknek, kifejezni bármely formában a belső megéléseket.

Zentai Anna