2014. szeptember 22. – 23.

Szeptember 22. hétfő – 23. kedd

 Mély belső működéseket, ezek összefüggéseit ismerhetjük meg a napokban. Ha bármi kellemetlenség ér, most is érvényes, hogy magunkba érdemes nézni és belül kutatni, mi is a tanulság. (Ami nem önostorozást jelent, hanem akár azt is, hogy sorsunk még tudatosabb irányítását tanuljuk, vagy felismerve a „szegény én” szindrómát, kilépünk abból.)
E két napban a Nap és a Hold is a Szűz jegyében jár, így munkánkba, a napi rutinba több erőt, ösztönösséget, akár kedvet is tudunk fektetni, eredményesebben végezhetjük feladatainkat. A rendrakásnak, takarításnak is ideje van, új és friss energiákat szabadíthatunk fel ezzel is.
A Hold hétfőn az Oroszlán csillagkép alatt jár, az emberi erények és méltóság jelenlétét éreztetve, segít elhatárolódni az alacsonyabb rezgésszintektől és erősíteni az önirányító képességeket. Kedden már a Szűz csillagkép alá ér a Hold – a rálátást a rendrakás és a belső munkák ideje követi, angyali segítséggel övezve.
Kedden éjjel – kora hajnalban a Plútó látszólag megáll az égbolton és innentől direkt, előrehaladó mozgást vesz fel. Újra a karma körén halad, a gyakorlati megújulást, a minőségi átalakításokat, sorsemelő teendőket erősítve. Mindez a Bak jegyében (küldetés felvállalása) és a Nyilas csillagképben, a ló hátán történik (égi tudás kiárasztása, magas tudás átadása felé való elindulás, nyeregben levő állapot).
A Nap az évköri haladását (Zodiákus) tekintve, kedden a Mérleg jegyébe lép. A Szűzből a Mérlegbe váltás a rend és munka után elérkező egyensúly és harmónia idejét mutatja. A szellemi inspiráció fokozódik, az emberi kapcsolatok és a párkapcsolat, a művészetek és a szépérzék, az egyensúly megteremtése kapnak hangsúlyt. A Nap áradó fénye a szép, békés, harmonikus, kellemes dolgokban való kiteljesedést és cselekvő erőt is üzeni.
A kedd délután még a lelki-érzelmi rendezkedésé, ideje érzelmekkel fűtve, rendbehozni kapcsolatainkat, ebben sokat segít most a női, befogadó energia. A páros tevékenységeket, párunkkal közös munkát vagy kikapcsolódást érdemes ezekre az órákra időzíteni.


Zentai Anna