2014. október 11. – 12.

Október 11. szombat – 12. vasárnap

 Ismét kaptunk egy lehetőséget, méghozzá igen domináns lehetőséget, hogy a régóta készülődő változásokat meglépjük, tisztább, szabadabb, élhetőbb életet és kapcsolatokat teremtsünk magunknak. A szabadulás és lépés ideje van és ez elsősorban nem gyakorlati, hanem tudati szinten értendő, hiszen a külső körülmények attól tudnak változni, ha mi magunk változunk, megismerünk, megértünk, felébredünk. Ez a mostani hétvége is ilyen ébresztő hatású, felvillanyozó lehet.
Érdekes, hogy a múlt visszaköszönése és a jövő előkészítése egyszerre van jelen. Visszatér most a lehetőség, hogy egy szabadabb, tisztább életet élhessünk, vagy letegyük terheinket, esetleg elkezdjük megvalósítani régi álmainkat, vágyainkat. Visszatérhetnek művészi képességek és indíttatások, az élet élvezetesebbé, harmonikusabbá, kellemesebbé tételének inspirációja, bármely formában. A teremtő, alkotó erők felszabadulnak, az érzelmeket is ideje kiengedni a palackból. Ha mostanában bármikor azon kapjuk magunkat, hogy teljes egészében megértettük, mi és hogyan történik velünk, körülöttünk, akkor óriási ajándékot kaptunk, amelynél nem szabad leragadni. Első lépés, hogy felismerjük a helyzetet, a második, hogy meg is oldjuk, tegyünk is érte.
A múlt tisztázását oldja az egyenesség és az, hogy nem a másikat okoljuk mindenért, hanem merünk és bízunk magunkba nézni. 
A Hold a hétvégén a Bika csillagképen vonul át, vasárnap délutántól már a Nimród alatt jár, így a fénnyel telítés, felfényesítés, újratermékenyítés ideje ez. A vasárnap, különösen a délelőtti – déli órák, egyértelműen éreztetik, hogyan is érdemes a jövőnkre, kapcsolatainkra, életünkre gondolnunk. Megjönnek azok az igények, képek, gondolatok, amelyek megmutatják, hogyan élhetünk magasabb minőségben, mi segít előre.
Bár új reformokat hozó, viharos széllökésekkel köszön vissza a múlt, mégis, ez a hétvége már a szebb jövő felé haladásról szól. Életünkben, életvitelünkben korszakot váltani, a valódi értékeket átmenteni a jövőbe, most van ideje. Mindez a Holló csillagképnek is köszönhető. A Nap már elhagyja ugyan a Hollót, de a Vénusz még napokig alatta jár és segíti egy új, felszabadultabb korszak megteremtését. Az angyali sugallatok is folyamatosan érkeznek, hogy lépni tudjunk előre.
Az önmagunkért és boldogságunkért való felelősségvállalás mára elkerülhetetlenné vált. Ideje ébredni és gyakorolni a „sors által ránkruházott hatalmat”, felvállalni a jelentősebb átalakulást is. Elfogadni, hogy ez a változás a fejünkben kezdődik és túloldalán ott van minden, amire valaha is vártunk.


Zentai Anna