2014. november 25.

November 25. kedd – Időnként nem árt feleleveníteni olyan kozmikus üzeneteket, amelyeket már régen hallottunk, ám most is, folyamatosan aktuálisak. Ilyen például az Uránusz és a Plútó bolygók jelenlegi kapcsolódása, akik egy teremtő erejű, racionalizáló fényszögben állnak, kaput nyitva arra, hogy a nagy horderejű változások megtörténjenek, hogy kézzel foghatóan átalakulás legyen, egy magasabb életminőségbe. December 15-én lesz legközelebb egzakt ez az állás, de van ennek egy aktív hatóköre, melyet érezhetően újra elértünk. Az Uránusz egyrészt tisztító erőinket jelképezi, melyekkel rég cipelt súlyokat tehetünk le, felszabadíthatjuk magunkat, másrészt szellemiséget, az életünk működésének teljes megértését, felszabadító megértéseket. A Plútó ugyanakkor az átalakító erőnk, a minőségi szintemelkedés, a regenerálódás, amely maximalizmusra törekszik, egyik minőségből a másikba emelkedés. E két bolygó összefogása által ideje van letenni a múlt bármilyen karmikus terheit, szabadulni, tisztítani, könnyebbülni, gyökeresen változtatni. Megtehetjük ezt magunktól is, de besegíthet a sors keze is, ez viszont általában a nehezebb megélés szokott lenni. Hirtelen, váratlanul érkező fordulatok és események segítenek, hogy ne álldogáljunk tovább a sorskapuban, amely már régóta készen áll arra, hogy átlépjünk rajt és egy magasabb dimenzióba érkezzünk, amit amúgy is régóta vártunk. 
Kedden a Hold is ezt a folyamatot segíti, vagyis a lelkiség, az érzelmek is bekapcsolódnak ebbe a dinamikus, fontos változásba. A céltudatosság, a pozitív jövőkép és eredmény lelki szemekkel való látása segíti ezt az állapotot. Ha lelki-érzelmi hiányosságokat kezdünk érezni, nem a nyafogás fog segíteni, hanem az, ha elkezdünk önfegyelemmel és kellő önértékeléssel dolgozni azon, hogy ez megszűnjön.
A Merkúr és a Szaturnusz szerda hajnali együttállása által ideje van a fontos, lényegi dolgok kimondásának, megbeszélésének, a koncentrált kommunikációnak. E napokban érzékelhetővé válik, hogy mely gondolatunk életképes és melyik nem. Szavainkért való felelősségünkről sem érdemes megfeledkezni. A Merkúr a gyermeki énünk és gyermekeink jelölője is, így most ezzel kapcsolatban jelenhet meg a sorsvállalás, a felelősség, vagy az értékesség kérdése.

Zentai Anna
Fotó: Pogány Júlia – Vörös Oroszlán Hotel, Colchester