2014. november 14.

November 14. péntek – Hold-Jupiter együttállás az Oroszlán jegyében, az Oroszlán csillagkép lehajló feje alatt

 A mai nap kitűnő az önmagunkba való betekintésre, merész szembenézésre és a múlt kutatására. Ha mostanában fontos dolgok derülnek ki a múltat, vagy jelent illetően, akkor itt az ideje elmélázni azon, hogy mi magunk mit tettünk ezek megtörténésének, létezésének érdekében. Az önismereti út most olyan felismeréseket hozhat, melyek sokat adnak, világosságot teremtenek. Ha azt kutatjuk, hogyan lehetnénk még sikeresebbek, eredményesebbek, akkor is magunkba nézve találhatjuk meg a válaszokat.
A múltba való visszatekintés a tudás-tanulás, információszerzés terén is jelen van. Hétköznapi szinten pedig saját hibáinkból tanulhatunk a legtöbbet. Aki meg meri ezt tenni és nem húz függönyt a szeme elé, az már felfelé szedegeti a lépcsőfokokat. Aki még mindig a másikra mutogat és uralni akar szeretés helyett, az meg tovább futja a köröket.
Ma is megmutatkozik, hogy a sokféle állítás és nézőpont közül az igazság a szív igazsága. Ma válik érezhetővé, mi a helyes mi tiszta, mi igaz. Ha van valaki, akinek még nem bocsátottunk meg, akkor ezt is érdemes gyakorolni. Az adás és fogadás ma kitűnőek működhet, lélekből, szívből, szeretetből.
A lelepleződések következő fázisa a vasárnap lesz, amikor a Maya fátylát is jelképező Neptunusz direkt, előrehaladó mozgásra vált a Vízöntő tisztító csillagai alatt, a Vénusz pedig az igazság jegyébe, a Nyilasba lép és tűzbe hozza érzelmeinket. De addig még a felkészülés ideje van…


Zentai Anna