2014. november 28.

November 28. péntek – A Bak csillagkép – gyakran halfarokként ábrázolt – vége a Vízöntő első felével átfedésben van. Ide ömlik a múltat tisztító víz csillagsugara, melynek erejével megkönnyebbülünk, felszabadulunk a múlt súlyai alól. Mindezt persze a Bak minőségnek, a felvállalt munkáknak, feladatoknak lehet megköszönni.Itt jár ma a Hold. Eddigi tapasztalásaink is letisztulást hoznak.
A Merkúr hajnalban a Nyilas jegyébe érkezik, így a gondolatainkat, szellemünket és kommunikációinkat egy sokkal élénkebb, elevenebb, tüzesebb, lelkesebb erő hatja át, mint a befelé forduló Skorpiónál. A mélységek megértéséből bölcsesség születik, az elmúlás után új, szebb jövő reménye csillan fel, a titkok megismerését az igazságok kimondása és értése követi. A Nyilas jelképezi a magasabb világok, szélesebb érdeklődési kör, távlatok felé fordulást, hitet, istenkeresést. Emberi kapcsolatokban az őszinteség, az igaz, tiszta információáramlás ideje is ez, akkor rezgünk egészséges szinten, ha ebben a minőségben működünk. Ideje jön átgondolni, megbeszélni a jövőt illető terveket és beavatódni a világot rendező elvekbe.
Zodiákus szerint a Vízöntőben jár a Hold, ideje kipróbálni új, különleges dolgokat, ízeket, gondolatokat. Ha biztosan tudjuk, mitől szabad a lelkünk, nem kell elfogadni a béklyókat – lássuk ezt meg saját magunkban is. Korlátok kellenek – de könnyebb az út, ha tudatosan, mi magunk választjuk őket oda, ahova szeretnénk.


Zentai Anna