2014. november 18.

November 18. kedd

 A Hold a Mérleg levegős jegyében jár, keressük az egyensúly lehetőségét, könnyebben kezdeményezünk kapcsolatokat. Ilyenkor fontos ugyan a külsőség, a forma, de tanuljuk azt is, hogy még fontosabb a belső tartalom. A Hold mögött a Szűz csillagkép ad lehetőséget a múlton való továbblépésre, nagy távlatok felé való indulásra. Belső munkák ideje van.
Délelőtt a Nap és a Szaturnusz együttállása történik meg, innentől aztán már távolodó a fényszög, tehát magunk is egyre jobban el tudunk távolodni bizonyos minőségektől. Azon dolgok értékességét érezhetjük, amelyeket hiányként érzünk vagy tapasztalunk. Amíg valamiből bőség van, nem tűnik fel, mennyire fontos része életünknek. Az esti óráknak érdemes még figyelmet szentelni, hiszen nagy erőt kapunk helyzetünk rendezéséhez, tisztuláshoz, szabaduláshoz, áttöréshez. 
A következő napokban beindulnak a női gyógyító energiák és a párkapcsolati-érzelmi beavatások, szintemelkedés lehetősége is (ennek kiemelt ideje hó végétől, december első fele lesz majd). A Vénusz érkezése a Skorpió csillagkép ollója alá az eddig egóból működtetett, vagy rosszul rögzült érzelmi minták, minőségek levágásának idejét, érzelmi gyógyulást üzeni. Ugyanekkor a Kígyótartó csillagkép alá is érkezik a Vénusz, vagyis beindul a női minőségen keresztül áramló gyógyító erő, a női-vénuszi szervek gyógyulása. A kígyó, mint az energiáink jelképe, figyelmez, hogy saját működésünk felett mi magunk bírunk irányítással, vagyis vágyaink, érzéseink megélésének és működtetésének lehetősége a saját kezünkben van. A kígyó ősi szimbólumként nem csak a gyógyító erő képviselője, de hozzá tartozik az újjászületés, a bölcsesség és a belső, lelki-szellemi tisztaság fogalma is.


Zentai Anna