2014. november 21.

November 21. péntek – Rendhagyó csillagsoroló


Mindig is a személyes felfedezés híve voltam, hiszen ha bárki máson keresztül kapunk útmutatást, az általában az illető személy szűrőjén megy át. Könnyű persze másokon át nézni valamit, nehezebb az egyéni munka, de mindkettőnek ideje és helye van. Nem véletlenül tartom fontosnak egy elemzés során a felrajzolt születési képlet átadását sem, sokkal előrébb helyezve ezt magánál az elemzésnél, hiszen egy elemzés mindig az íróján keresztül fogalmazódik meg, a képletből viszont az éppen beletekintő olvas, érzékel. Ezek a legtisztább üzenetek. Fogadjátok hát a mai napra vonatkozó csillagállásokat szeretettel, nyitottan és próbáljatok ráérzékelni arra, hogy nektek mit adnak, mit üzennek! Kicsit nyúlok csak bele – próbálom most visszafogni magam, hogy az egyéni felfedezések megtörténhessenek.


Nap – A Nap a Skorpió jegyében, a Mérleg csillagkép alatt jár. Ma áll együtt a Mérleg második serpenyőjét jelölő csillaggal, amely a jövő igazságait mutatja és méretteti meg. A jövő kerül mérlegre, ezt érezhetjük az álmaink üzeneteiben is.
Hold – A Hold is a Skorpió jegyében, a lélekkutatás, az átalakulás idejét üzeni. A Mérleg csillagkép alatt halad, a nap nagy részében a múlt igazságait érzékeltetve, majd estére a Mérleg közepéhez érve, a kozmikus egyensúly, elsősorban a lelki egyensúly érzését, üzenetét közvetíti.
Merkúr – A skorpió Merkúr szintén a Mérleg csillagzat alatt jár, ma találkozik annak béta csillagával, mely az égi mérleg tartó csillaga. A kommunikáció, a megismerés, a szellemiség bolygóján keresztül tehát az égi rend szerinti megmérettetés minőségével találkozunk a mai napon.
Vénusz – A Nyilas jegyében járó Vénusz a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek varázsos átfedésénél látható az égbolton. A Skorpiónál az önmagunkban megismert, egót építő minőségek levágása válik lehetővé, hogy egy magasabb szintre léphessünk. A Vénusz most a Skorpió Ollójánál jár, így a levágás, érzelmi szinteken jelenik meg, illetve azokra a dolgokra vonatkozik, amelyek terméketlenek az életünkben! Bármi, ami már nem hoz gyarapodást, nem terem, nem működik, nem él – levágható, lezárható. A Vénusz egyben ma éri el a Kígyótartó vállát (más olvasatban a könyökét), a Marfik csillagot is – a Kígyótartó a gyógyítás csillagképe is és jelképezi, hogy energiáinkat mi magunk tartjuk kézben, nem pedig holmi bábként működünk. Ennek felismerése, felvállalása időszerű tehát most, érzelmi szinten, művészetekben, testi megélésekben, nőiességben. Hajlékonynak lenni, könyöklés helyett alkalmazkodni, minden emberi kapcsolatban fontos.
Mars – A Bak jegyében, a Nyilas csillagképben jár a férfias és emelő erők bolygója. Most hagyja el a Kígyó Farkát (ösztönök működtetése) és érkezik meg a Sas (Turul) csillagkép alá! A Sas szárnyvégét jelölő Deneb el Okab csillagot érinti most a Mars, telítődve annak minden erejével – a révülés, a szárnyalás, emelkedés igénye és lehetősége érzékelhető már rajta keresztül. A Nyilas csillagképet tekintve, annak már a Tejútról leérkező részénél halad a Mars, így ezeket a magas szintű, isteni erőket, gyógyító erőt, tudást tekintve, a Marson keresztül hozzuk le a hétköznapi működésekbe.
Jupiter – Az Oroszlán jegyében, Oroszlán csillagkép alatt jár a Jupiter, a Szeretet Bölcsességét sugározva, rávilágítva az igazságokra. Az Oroszlán feje a Napútra hajlik, a Nap pedig cselekvéseink jelölője, így a jupiteri tanítások most saját magunkra való rálátás által érkeznek el. Nem másokon – önmagunkon, saját magatartásunkon érdemes gondolkodnunk. A múlt bölcsességei is előhívhatók.
Szaturnusz – A Skorpió jegyének vége felé járva, a Mérleg csillagképben jár a megszentelés bolygója. A jövőt megmérő serpenyőnél haladva, a jövőt érintő igaz és helyes minőségek szerint tudjuk most átrendezni életünket, meghaladni önmagunkat.
Uránusz – A Kos jegyében, a Halak csillagképben jár az Uránusz. A két halacska közül a múltba visszaúszó hal fonalánál látható, így most egyaránt jelen lehetnek hirtelen felbukkanó, múltból visszatérő élmények, régi álmok, vágyak, melyeket még nem valósítottunk meg és ideje ezt megtennünk; ugyanakkor ideje levágni, letisztítani magunkról az eddig működtetett, lehúzó eszméket és minőségeket, hogy új tavasz kezdődjön életünkben.
Neptunusz – A Halak jegyében, a Vízöntő csillagkép közepén jár a Neptunusz. A Tisztító Angyal nem csak sugallatokkal lát el, de lelkünk és tudatunk mélyének felszabadítása, oldása is most időszerű. A Vízöntő két korsóból önti a vizet – a múlt és a jövő tisztítása egyaránt fontos.
Plútó – A bak Plútó a Nyilas csillagképben jár, amely a tudás kiáradását üzeni. A lóhátról nyilazó emberalakot (vagy ágaskodó lovat) megjelenítő Nyilasban a ló hátán, a Nunki csillaggal még együttállásban látható a sorsemelő erők planétája.


Zentai Anna