2014. december 05.

December 05. péntek – A termékenység ünnepnapja a mai is, itt az ideje elvetni a fénymagocskákat, anyagba önteni elképzeléseinket. A délelőtt folyamán a hónap legtermékenyebb óráit éljük – hajrá, gyermekáldás! … de akár munkában, alkotó tevékenységben is most lehetünk igazán eredményesek.
A saját stabilitásunk megtalálása talán most a legaktuálisabb – nem sokáig tart már, tessék megérteni, hogy az akarás távol tart, a tudás meg teremt (gondolok itt arra, amikor már nem csak „hiszünk”, hanem „tudunk”. Biztosan. ). A mai nap ontja az erőt, a tisztulás, a szabadulás inspirációit. Most kaphatunk késztetést arra is, hogy őszinte, tiszta módon nyilvánuljunk meg, akár konkrét dologgal kapcsolatban, akár általában véve. A Bikából az Ikrekbe lépő Hold kíváncsibbá tesz és érzékelteti az emberi különbözőségeket, ez is késztet a tiszta szeretet, az önzetlenség megnyilvánulására. Érdemes társainktól tanulni.
Az esti órákban az érzékelés és a lelki gubancok oldása időszerű. Jól tesszük, ha nem a félelmeinkre, hanem a megérzéseinkre hallgatunk és bízunk a gondviselésben. Most megint felszabadíthatjuk a mélyre nyomott titkokat, gyógyítandó sebeket, hogy elmúljon a fájdalom és szabadság, öröm váltsa fel azt.


Zentai Anna