2014. december 19.

December 19. péntek – A mai napon eldől, mi kap létjogosultságot a jövőre vonatkozóan. A skorpió Hold a nap nagy részében még a lelki átalakulásokat, belső stabilizálódást segíti, késő este aztán a tüzes Nyilas jegyébe lép a Hold.
Amire ma rálátunk, azt azonnal át is tudjuk alakítani a lelkünkben. Továbbra is sokat tanulhatunk a múltból, ami a jelen egészségi állapotunk gyógyulását is segítheti, ha tudunk elengedni. Az engedés kulcsszó ebben az időszakban. Ha az ember ráérez, mi segíti a teljességét és mi nem, akkor könnyebben is megy. Ha meg tudatosan tudja is, akkor pláne.
A lelki-érzelmi-családi fejlődésről szólnak az esti órák, az igazság jegyében történő változásokról. Ha arra vagyunk kíváncsiak, mivel tartjuk még vissza saját lelki megnyílásunkat mások felé, akkor ez az időszak erre is választ ad. Lehet határokat átlépkedni, és/vagy lehet érzelmeket anyagba varázsolni. A részletekre most is érzékenyek leszünk. Aki eddig nem lassult le, most elveheti az ünnepi időszak ezen ajándékát.
Másképp nézve, kiemelten fontos, hogy most ráleljünk saját belső templomunkra, hűek maradjunk ön-magunkhoz és magabiztosak az érzéseinkben.
A Mars szombattól éri el a Vízöntő csillagkép első csillagait, annak múltba (vagy Égre) ömlő hullámait. A férfi minőséget, akaratot tekintve, megkezdődik a múlt terheitől való szabadulás, beindulnak a tisztító folyamatok. Aki már régóta tudja, hogy mi nem stimmel az életében, az iparkodhat kipucolni az igaz érzéseivel és vágyaival nem egyező dolgokat. Hipp-hopp menni fog.


Zentai Anna