2014. december 30.

December 30. kedd – A mai napon ideje számvetést készíteni, összegezni az eddig járt utat, mert ez lesz az alapja annak az új kezdetnek, amibe mától beléphetünk. A késő délelőtti órákban kiemelten ideje van a belső, lelki összegzésnek, 18 órától pedig már az új elindulás mutatkozik, akárcsak a szerdai napon. Ha igazán alaposan átrágtuk a múltunkat, tisztában lehetünk azzal is, hogy mit van ideje feláldozni – ez a feltétele annak, hogy az új kezdet valóban magasabb minőségben folytatódjon és ne húzzon vissza a régibe.
A Hold déltájt az intenzív Kosból a nyugalmasabb Bikába lép, a délután már a lelki-családi stabilitás, a lelki termékenység jegyében telik. Az esti órák kitűnően alkalmasak meghitt beszélgetésekre, meditációra, intim, hangulatos légkör megteremtésére, vagy művészi képesség előhívására.
A Jupiter továbbra is az Oroszlán csillagkép fejénél jár, ami kiemelt idejét mutatja a múltunkba és önmagunkba tekintésnek. Ha bármiről azt vesszük észre, hogy nem tölt el jó érzésekkel, akkor itt az ideje visszafejtegetni a fonalat és megkeresni, hol rontottuk el. A harag, a düh, mindig a lélek segélykiáltása. A másikra mutogatással megrekedünk. Ha pedig a másik kiált, sokszor nem vesszük észre, hogy fájdalom és sebek rejlenek a kiáltás mögött. Ha magunkban keresgélünk, ha megtaláljuk azt a pontot, ahonnan félrekormányoztuk életünket, akkor e rálátás tudatában már kezünkbe vehetjük életünk irányítását, kitakaríthatjuk életünkből azokat a dolgokat, amik nem adnak teljességet lelkünknek és nyitottá válhatunk arra, amit érdemes fogadnunk.
Ez most azért is fontos, mert már aktív a vízöntő Mars és a Jupiter szembenállása (elsején egzakt), amiből teremthetünk vitás helyzeteket, feszültséget is, ha hárítunk és tagadunk, ha nem nézünk önmagunkba. Ám nem kell, hogy így legyen. A tisztogató erőket elhozó Mars a szeretet nyílt, egyenes kimutatása is! A lehetőség itt van előttünk: ha felismerjük, hogy mit érdemes most felvállalni, mit érdemes tisztázni önmagunkkal, akkor ez egy olyan belső erő, amivel csodás dolgokat teremthetünk. A tiszta szeretet bátorsága, a másikon való uralkodás helyett a belső ösztönök uralása megoldó erő tud lenni.


Zentai Anna