2014. április 12. – 13.

Április 12.-13. – Érzelmes-áldozatos hétvége

 E napokban egyszerre mutatkozik a hétköznapi egyszerűség a gyakorlatban, a mélység az érzelmekben és az energia, a lendület, a gondolatokban és beszélgetésekben. Szellemi és érzelmi szinten is az önmagunkkal való őszinte szembenézés ideje van, ami kellő bátorságot, nemességet, érettséget kíván, ugyanakkor szabadságot, könnyebbséget és örömöt hoz. A szellem, a gondolkodás számára most új utak nyílnak, új eszméket ismerhetünk meg (valójában régieket, csak most jutnak el hozzánk). Az érzelmekben és művészi alkotó munkában elmélyülés és szabaddá válás történik. Mindezek nagyszerű lehetőségek, hiszen a még alacsonyabb rezgésű energiáinkat, emelni való magatartásainkat és tulajdonságainkat tudjuk felemelni általuk – ezért fontos most odafigyelni minden olyan helyzetre, amikor csak kicsit is indulatosak, féltékenyek, akaratosak, önzők, tiszteletlenek, bizonytalanok, kishitűek, ármánykodók (stb.) vagyunk. A spirituális úton járó ember tisztában van azzal, hogy az út belső út, hogy soha nem egy másik emberben, hanem saját magában érdemes kutakodnia, csak így emelkedhet a Fény felé.

SZOMBATON a Hold a Szűz jegyében járva a külső-belső munkák idejét mutatja. Most érzékelhető a „ki mint vet, úgy arat” elve. Rendet rakni (lélekben, családi ügyekben is), rendszerezni, vetni-aratni van idő. A Hold mögött az Oroszlán nemző része ragyog, így a fényteremtés napja ez, bármilyen értelemben most fény-magokat vethetünk, a kreatív teremtő erők tobzódásában! Estére a Hold a Szűz csillagképbe ér. E napon a Vénusz együttáll a Vízöntő gamma csillagával, a Sadalachbiával – innen indul a múltat tisztító víz hulláma. Hajnali 04:32-kor teljesedik be a Neptunusszal való együttállás, így a mai álmok különösen mély üzeneteket, érzelmeket tisztító erőket hoznak! Ideje szembenézni legmélyebben gyökerező félelmeinkkel – hiszen amíg menekülünk előlük, addig csak azt érjük el, hogy folyton szembejönnek velünk. Ám ha most igazán tiszta tekintettel, őszintén nézünk saját lelki tükreinkbe – akkor megtisztíthatjuk érzelemvilágunkat és feloldozást nyerhetünk, ez a belső átalakulás pedig innentől a párkapcsolatunkban is megmutatkozik! Aki nagyobb hangsúlyt fektet a művészi kibontakozásra, annak nyilván ezen a téren mutatkozik ez a lehetőség – félelmektől szabadulhatunk fel és ha eddig azt akarta elhitetni velünk a külvilág, hogy helyzetünkben nem érdemes akként élni, amire pedig a szívünk vágyik – akkor ideje túlélpni ezen és elfoglalni a helyünket ott, ahol van. A Mars e napon újra visszatér a Holló csillagkép alá (lásd: április 02-nél).

VASÁRNAP a Hold már a Szűz csillagképben halad, aki egy futó alakot ábrázol – jelképesen a múltból a jövőbe lép. Ma a múlttól való elrugaszkodás, a „világgá indulás” van terítéken. Benne jelenik meg Démétér, a Föld és a termékeny természet istennője. A Nap továbbra is a visszaúszó hal fonalánál jár, egyben ma éri el a felfelé úszó hal csillagait! Mindazon lehúzó erőinken, amelyek az utóbbi időben világossá váltak előttünk, már könnyebben felül tudunk emelkedni. A Nap egyben az Androméda csillagzat alatt is halad, aki szoros kapcsolatban áll a Halakkal. Szimbolikus mesénkben a vízben lakó szörny, Tiam (Cet csillagkép) részére, önként áldozta volna fel magát Androméda, ám a hős Perzeusz megmentette őt. A felfelé úszó hal a Teremtőhöz való hazatérés lehetőségét, igényét hozza el, Androméda önkéntes áldozata pedig rámutat arra, hogyan is valósítható meg mindez… Az önzetlen, szeretetteljes, áldozatkész cselekvések sok helyzetben mutatkoznak most megoldásként.

Zentai Anna

Kép: Pinterest